Учени от Университетския колеж в Лондон изброяват основните причини за деменцията

...
Учени от Университетския колеж в Лондон изброяват основните причини за деменцията
Коментари Харесай

Намалете риска от деменция, като спазвате следните съвети

Учени от Университетския лицей в Лондон изброяват  главните аргументи за деменцията и описаха за методите за предварителна защита. Резултатите от работата им са публикувани от списание Lancet, предават от.

Въз основа на резултатите от сходно изследване, извършено от 2017 година до в този момент, специалистите дефинират девет фактора, които способстват за развиването на деменция:
 image2_16x9.png Плутон е в Народоосвободителна въстаническа армия ЕРА: какво да чака всяка зодия през идващите 20 ГОДИНИ На фокус
- ниско равнище на обучение
- високо кръвно налягане
- увреждане на слуха
- тютюнопушене
- затлъстяване
- клинична меланхолия
- липса на физическа интензивност
- диабет
-социална изолираност

Сега към тях са добавени още три аргументи:

- несъразмерна консумация на алкохол
- травматично увреждане на мозъка
- нечист въздух

Според учените може да избегнете развиване на деменция, като следвате няколко елементарни инструкции. Вижте в галерията кои са те.
 Спазвайте следните препоръки, с цел да предотвратите деменция  Спазвайте следните препоръки, с цел да предотвратите деменция  Спазвайте следните препоръки, с цел да предотвратите деменция  Спазвайте следните препоръки, с цел да предотвратите деменция
В публикацията на сп. Lancet се отбелязва още, че прилагането на тези препоръки може да понижи риска от развиване на заболяването с над 40%.  Учените също обръщат внимание на тревожния факт, че пандемията от ковид e основала още по-големи усложнения за хората с деменция.

Много от тях просто не могат да съблюдават обществена дистанцията заради неспособността си да схванат същността на това предписание.  В допълнение, неналичието на връзка и насилствената обществена изолираност, с която се сблъскват, също е влошило драстично положението им.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР